Majlis Menandatangani Perjanjian Persefahaman Program ‘Childhood Cancer Awareness’ di antara RMHC Malaysia dan Kelab Lions Antarabangsa 308-B1,Malaysia

Hari ini merupakan satu hari yang cukup bermakna, telah berlangsungnya Majlis Menandatangani Perjanjian Persefahaman Program ‘Childhood Cancer Awareness’ di antara RMHC Malaysia dan Kelab Lions Antarabangsa. Majlis ini telah disaksi dan disempurnakan oleh Yang Berhormat Puan Hannah Yeoh , Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga & Masyarakat.

 

Menerusi kerjasama strategik ini, Kelab Lions Antarabangsa telah menyumbang dana lebih RM150,000 bagi menaiktaraf Rumah Ronald McDonald di Hospital Canselor Tuanku Muhriz UKM. Kerjasama ini juga akan berlangsung untuk tiga tahun seterusnya, dimana mulai hari ini, Kelab Lions Antarabangsa akan terus memastikan taman permainan kanak-kanak di rumah ini dapat dikekalkan dengan baik. Taman permainan kanak-kanak di rumah ini juga secara rasminya dikenali sebagai “Lions Wonderland”.

 

Jika anda melawat Rumah Ronald McDonald di HCTM-UKM nanti, jangan lupa kunjungi taman permainan Lions Wonderland ini. Memang menarik dan terutama sekali, ia akan membawa keceriaan kepada kanak-kanak di Rumah Ronald McDonald.

GALLERY


RMH Online Booking